onsdag 6. juli 2011

Sigerfjorden - vill&vakker

Ca 10 km sørvest for Sortland, på Hinnøya (forøvrig Norges største øy), finn vi denne frodige og idylliske fjordarmen. Med ei blomstrende lita bygd, med høy kulturell faktor og økende tilflytting. Bildet e tatt på Dalsand, med utsikt innover i fjorden, og Åserøya til høyre.

Lengre inn i fjorden e det et parti kor det kan gå snøskred om vintern. I 1956 gikk det et skred her, som krevde 13 menneskeliv, hvorav de fleste va barn. En ufattelig tragedie..ei av de verste snøskredulykkene i Norge i nyere tid. Det e reist en minnebauta på området der kor skredet gikk, for å minnes de som omkom i denne katastrofen. Den dag i dag e det ingen som bor langs denne strekninga, og ingen får, av opplagte grunner, ikkje lov å bygge der heller.

Hovedveien til Vesterålen og Lofoten gikk jo tidligere gjennom nettopp Sigerfjorden, og det kunne være nervepirrende å kjøre dela av denna traseen vinterstid, både pga skredfaren og pga at veien e veldig smal og svingete. Men etter at de åpna ny vei med tunnel mellom Langvassdalen og Kjerringnesdalen i 1995, har jo trafikken gjennom Sigerfjord minka betydelig.

Lihallen, det tidligere tuberkulosehjemmet, ligg høgt høgt oppe i lia..laaaangt over de andre husan (101 meter opp). Høydeforskjellen kommer ikkje riktig frem på bildet..æ plagdes med litt trøblete lysforhold og strømledninger (sånt vil vi ikkje ha med på bilda:-p).
Lihallen e i privat eie idag, og eierne(hvorav husets frue e billedkunstner) har renovert gården, og har åpent både kafe og galleri i sommersesongen, i tillegg til at gården fungerer som seminarsted.

Badeidyllen Dalsand, med utsikt mot sør, der kor Sigerfjorden, Kjerringnesøya (i høyre billedkant) og Hadselfjorden møtes. Ei fantastisk fin sandstrand og en nyydelig herlig ettermiddag...einaste skår i gleden va at det ikkje va særlig badetemperatur i vatnet.. Vi vente bære på at ei ny hetebølge ska innfinne sæ...da bli det fart på norlænningan..av med klean og uti med oss;);)


LP

1 kommentar:

  1. Vilka underbara bilder! Har nog inte varit där, men minns att Oscar pratat om fjorden.
    Förlåt att det inte blev prat tidigare, tar det en annan dag.

    skjut den här pilen ▬▬▬►till alla Du bryr dig om. Om du får 5 tillbaka, är du verkligen älskad ; )
    ♥¸.•´¯`♥ **
    (⁀‵⁀) ~ ~ ~.
    `⋎´ `¸.•°*”˜˜”*
    Kramar och allt gott till dej!

    SvarSlett